Besväras du av igenväxta vattendrag eller dammar där vattenspegeln har krympt?

Vass och vattenväxter kan snabbt bli ett problem i dina dammar och vattendrag, för att undvika detta bör man klippa minst 1 gång/år. För bästa effekt upprepas vassklippning till 2 gånger per säsong, 3 år i rad. När vassen väl är utrotad så varar det vanligtvis upptill 7 -10 år. Så fort vassen visar sig igen gäller det att vara på den direkt, allt för att den åter inte ska få nytt fäste.

Vi klipper vass och annan förekommande växtlighet, samlar ihop och lägger upp på önskad plats runt vattnet. Där fraktas det enkelt vidare av Er och Ni har åter fått en större och vackrare vattenspegel att vila ögonen på. Möjlighet finns även att klippa ytor på land som en ”vanlig” klippare inte kan ta sig fram på. Med hjälp av de amfibiska egenskaperna båten har och ett lågt marktryck från banden är våtmarksklippning mm inget problem.

Vassbåten fraktas enkelt och smidigt fram till uppdragsområdet på en specialbyggd trailer. Väl framme kan båten köras på land om det är väldigt nära olika uppdragsområden utan att göra någon större skada på gräset.

Vi kan dessutom utrusta båten med grävaggregat, gripskopa och andra verktyg som är bra för skötsel och underhåll av våtmarker.

Alla tjänster